Wie zijn we?

Lidewei Philips

Ik werd geboren op 15 november 1993 te Lokeren. Al sinds mijn 8ste ben ik creatief bezig. Zo volgde ik notenleer en harples aan de muziekacademie te Lokeren, waar ik op mijn 11de ook pianolessen nam. Naast het klassieke oeuvre, bezit ik een diversiteit aan folkmuziek met onder andere repertoire voor zang en harp. Sinds 2015 leerde ik de oude Ierse clarsach bespelen en ik trad al meerdere malen op met mijn troubadourharpje en klepjesharp in het folkgenre.

Tegenwoordig breng ik mijn passie voor muziek over in de vele concerten die ik speel. Van huwelijken, tot uitvaarten, verjaardagen of zelfgeorganiseerde concerten,… Ik hou ervan om mensen blij te maken met mijn muziek. Mijn passie voor harp en zang goot ik in een nieuwe CD die binnenkort uitkomt: ‘The rhythm of the sea’.

Ik ben mama van Saoirse (= Iers – uitspraak Siersha), een mooie meid van 4 jaar. Als mama werd de tijd om te oefenen heel beperkt en verschoof mijn focus dus al snel naar haalbare stukken of eigen composities. Ik hou heel erg van Keltische muziek en rustgevende harpmuziek.

Eva Roeykens

Ik werd geboren op 3 april 1978. In mijn kindertijd bracht ik vele uren door in de balletzaal en de Shetland pony stoeterij van mijn (groot)ouders, steevast met een goed geschiedenisboek binnen handbereik. De tijd heeft niets aan mijn passies veranderd, integendeel! Ik ben oud-historica geworden, zet de ponystoeterij verder en loop nog steeds warm voor elegante muziek/dans.

Zo’n 15 jaar geleden besloot ik met een instrument te beginnen, ik koos voor viool. Op een avond na de les hoorde ik een begeesterende melodie die me langs de trap meevoerde naar een deur, ze stond op een kier. Een meisje bespeelde de Keltische harp en ik kon, half betoverd, maar aan één ding denken: dit wil ik ook proberen!

En zo ben ik bij Lidewei terecht gekomen 🙂 Nu speel ik op mijn tempo stukjes die prettig  aansluiten bij mijn muzikale interesses (van godvergeten middeleeuwse deuntjes tot Loreena McKennit) en is er veel ruimte voor interpretatie en storytelling (of harpsprokkels?). Deze website is dan ook de kers op de taart van onze fijne samenwerking en vriendschap!%d bloggers liken dit: